Истински великани са обитавали  китайската провинция Шандун преди 5 000 години.

...
Истински великани са обитавали  китайската провинция Шандун преди 5 000 години.
Коментари Харесай

Археолог сензационно: По цял свят намират останки от великани, някои от тях са били с ръст 3-3,5 метра, но това нарочно се крие

Истински великани са обитавали  китайската провинция Шандун преди 5 000 години. До този извод са достигнали китайски археолози. В хода на разкопки край град Дзинан учените са попаднали на останките на няколко души, чийто растеж надвишава 180 сантиметра. Един от откритите скелетите е принадлежал на човек, висок над 190 сантиметра, написа China Daily.

Изследователите настояват, че извадените от земята остатъци са на представители на просвета от епохата на неолита Луншан, които в миналото населявали басейна на река Хуанхъ.

„ По това време локалните към този момент са умеели да обработват земята, имали са доста разнородни източници за издръжка, което се е отразило и на физическите им показатели”, разяснява един от сътрудниците на Шандунския университет.

Древните хора отглеждали прасета, а главната им селскостопанска просвета била просото.

В някои гробове са открити произведения от нефрит и разноцветна керамика. Съдейки по находките, жителите на тази територия са живели в удобни условия – в домовете им имало обособени спални, кухни и други профилирани пространства.

Руският археолог Александър Колтипин обаче побърза да развенчае теорията на китайските си сътрудници, които намират връзка сред високия растеж и достъпа до изобилна храна, плодородна земя и добре развито селско стопанство. „ Подобни находки има по целия свят: още от времето на конквистадорите в Южна Америка, а малко по-късно – в Микронезия и в Грузия. Не толкоз от дълго време в Африка откриха останките на субект, който приживе е бил висок към 3-3.5 метра, тъй че 2 метра – това не е много”, съобщи Колтипин пред НСН.

Ученият допуска, че част от сходни находки се крият от обществеността, с цел да не бъдат разрушени общоприетите научни концепции. Според археолога, откритите скелети опонират на теорията за еволюцията.

Като доказателство той дава и романа на Антонио Пигафета „ Пътешествието на Магелан”, в който е разказано по какъв начин двама великани – мъж и жена, са пленени в южноамериканска Патагония. „ Патагония даже се превежда като „ дълги крака””, отбелязва ученият.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР